FAQ – Frågor & Svar

Hur fungerar ActiPatch?

ActiPatch® är en medicinteknisk enhet som ger avancerad långtidsverkande smärtlindring genom elektromagnetisk pulsterapi (Pulsed Shortwave Therapy – PSWT). Den fungerar utmärkt på smärtor från knä, muskler och leder samt ryggsmärtor, artrit, ischias, fibromyalgi, sträckningar, stukningar och mer.
ActiPatch® har inga tillsatser och inga kända biverkningar. Den är säker att använda för de som har pacemaker eller metall-implantat samt tillsammans med andra mediciner, även blodförtunnande läkemedel.
Till skillnad från TENS-maskinen så kommer Du inte att känna av någon hetta eller några pulsationer – ActiPatch® är helt sensationsfri.

Vad kan man behandla med ActiPatch?

ActiPatch® Rygg fungerar utmärkt för ryggvärk, ryggskott, smärtor i höfter, artrit, artros, ischias, fibromyalgi, stukningar, sträckningar och mer.
ActiPatch® Knä fungerar utmärkt för artrit, artros, inflammerade senor, fibromyalgi, hopp- och löparknä, stukningar, sträckningar och generell knävärk.
ActiPatch® Muskel- och Led fungerar utmärkt för muskel- och ledsmärtor, stukningar, sträckningar, nack- och skuldervärk, höftsmärtor, smärtor från karpaltunnelsyndrom, stukningar, fibromyalgi, artrit, artros, postoperativ återhämtning och så mycket mer.

Hur fäster man ActiPatch-enheterna?

ActiPatch® Rygg, inkluderar ett elastiskt ryggbälte med kardborreband och kardborrefästen till enheten. Ryggbältet kan tvättas och återanvändas.

ActiPatch® Knä, inkluderar ett bekvämt knäförband med kardborreband som kan tvättas och återanvändas.

ActiPatch® Muskel- och Led, inkluderar tejp för 30 dagar till att fästa enheten med på kroppen.

Måste jag placera ActiPatch direkt på huden?

Enheten kan placeras direkt på huden men behandlingen fungerar utmärkt även genom tunna kläder. Om den medskickade tejpen skulle kännas obekväm, kan du fästa enheten utanpå hudnära kläder och passa in enheten så att den hamnar över området du vill behandla. Använd exempelvis gasbinda eller den fästanordning du finner bekväm.

Måste jag använde de medicinska fästanordningarna eller plåstren?

Det är inte nödvändigt att använda de medskickade fästanordningarna som återfinns inuti paketen. Du kan använda det som känns bekvämt för dig, bara att din ActiPatch® sitter på plats över smärtområdet.

Åt vilket håll ska jag sätta ActiPatchen?

I ActiPatchens enhetsmodul finns batteriet samt av/på-knappen och denna kan placeras åt vilket håll som helst. Det terapeutiska området är inom loopen av enheten och är ca 10-12 cm i diameter. Loop-området/slingan bör placeras direkt ovanför ursprunget till smärtan. För att få maximal smärtlindring, bör enheten användas på ett område i taget tills smärtan minskar.

Är det viktigt att den vita skyddskåpan täcker av/på-knappen?

Skyddhöljet skall alltid sättas tillbaka vid användning av ActiPatch för att skydda mot hudavlagringar, svett, krämer etc. så att inte av/på-knappen går sönder.

Hur känns det att använda ActiPatch?

Enheterna känns eller luktar ingenting, du kommer inte att känna någonting av den energinivå som varsamt pulserar in i cellerna. ActiPatch® har inga tillsatser och inga kända biverkningar. Till skillnad från TENS så kommer du varken att känna hetta eller pulsationer.

Kan man behandla fler ställen samtidigt?

Du kan ha flera ActiPatch® fästade på kroppen samtidigt om du har mer än ett problemområde. Tänk bara på att de inte ska överlappa varandra. Enheterna är effektiva i behandling av alla typer av muskel- och skelettsmärtor.

Tar det lång tid att bli smärtfri?

Det beror lite på orsaken till smärtan och hur länge du har haft ont. En del kunder upplever smärtlindring redan efter 2–3 timmars användning av sin ActiPatch®. Smärtlindringen kommer att öka så länge som enheten används kontinuerligt eller mellan 8–24 timmar per dygn. Det kan emellertid i vissa fall ta längre tid för behandlingen att få effekt.
Double-blind studier man gjort under 7 dagar visar att genomsnittet upplever störst smärtlindring runt det tredje dygnet och framåt. Vår rekommendation är att du använder din ActiPatch dygnet runt de första 14 dagarna. Därefter känner du om du behöver fortsätta ett tag till med dygnet-runt behandling eller om det räcker att välja dag- eller nattbehandling efter det.

Hur länge varar en AcriPatch?

ActiPatch-enheten har en aktiv behandlingstid på 720 timmar. Den kan stängas av och sättas på efter behov.

Finns det några biverkningar?

Teknologin har använts i decennier på sjukhus och kliniker för att behandla smärta samt inflammationstillstånd. Över en miljon enheter har sålts världen över utan det att rapporterats några biverkningar.

Kan man använda ActiPatch om man är gravid?

ActiPatch® rekommenderas inte till gravida kvinnor eller om man planerar en graviditet.

Kan man använda produkten om man har pacemaker eller metallimplantat?

ActiPatch® är säker att använda för dig som har pacemaker. Vi rekommenderar dock inte att du placerar din ActiPatch® direkt över pacemakern på bröstet.
ActiPatch® är även säker att använda tillsammans med metallimplantat. Om du har metall-implantat så kommer dessa inte att påverkas av det elektromagnetiska fältet.

Är ActiPatch ungefär som TENS-Tekniken?

ActiPatch® och TENS-tekniken har olika kliniska tillämpningar. ActiPatch® reducerar smärta och inflammation samt stimulerar blodflödet.
TENS blockerar endast smärtsignalen till hjärnan och har inte har någon läkande effekt.
ActiPatch® väger endast 8 gram, är diskret och ger inga sensationer i form av värme eller kännbara pulsationer. Enheten kan med enkelhet integreras i vardagen och den tillåter dig att röra dig som vanligt.
ActiPatch® ger dig som användare 720 timmars jämn smärtlindring över hela dygnet, dag efter dag. Den ger en säker, långtidsverkande och effektiv smärtlindring och har inga kända biverkningar.

Jag vill veta mer, få information om kliniska studier etc. Vart kan jag göra det?

Du kan läsa studier och forskning genom att kopiera länkar från vår flik om studier och forskning och även läsa mer om användning, säkerhet samt kliniska studier hos: www.bielcorp.com

Har du ytterligare frågor så finns vi här: info@swedishhealthcare.se

Hur lång tid tar leveransen?

Vi strävar alltid efter att skicka ditt paket senast dagen efter din beställning. Beroende på vilken tid du skickat din beställning och postgång så bör du ha ditt paket inom en till tre dagar (inom Sverige) räknat från din beställning. Skulle du inte fått ditt paket inom tre dagar så hör av dig så vi får reda ut vad som kan ha gått snett med din beställning.

Vad kostar frakten?

Om du beställer för över 1 000 kronor så är frakten fri. Beställer du för mindre än 1 000 kronor så kostar frakten 49 kronor (inkl. moms).

Något du undrar över?

Om du undrar över något och inte hittar din fråga här får du väldigt gärna höra av dig till oss och fråga. Ring, maila eller använd kontaktformuläret på vår kontaktsida.